Ensemblet

ENSEMBLET

Alamente ensemble

Alamente er et nyt spændende ensemble der består af tre spilleglade professionelle koncertmusikere med forskellig baggrund i klassisk musik og folkemusik. Navnet "Alamente" er en afledning af et italiensk begreb "musica alla mente", dvs. musik "fra hovedet" i modsætning til noteret musik. Alamente er netop et ensemble, der har givet sig i kast med med et repertoire, der ikke er egnet til at spille efter noder, selv om repertoiret, kronologisk set, kan klassificeres som klassisk musik. Alamente ensemble formidler et repertoire fra dér hvor den klassiske musiks domæne smelter sammen med andre sameksisterende genrer som populær- og folkemusik. Musikken fremføres på en sådan måde, at musikkens oprindelige intentioner kommer frem, dvs. med stor frihed i udførelsen og med en udstrakt brug af improvisation.

 

Alamente ensemble er:

 

Clara Tesch:

violin, bratsch, sang

 

Clara Tesch er violinist med baggrund i klassisk musik og med en stor kærlighed og passion for folkemusik- og dans.

Clara Tesch er en alsidigt, erfaren udøvende musiker med et stort fokus på nærvær og spilleglæde. CT har i de seneste år fordybet sig nordisk folkemusik, hovedsageligt dansk og svensk, men også grene af den keltiske tradition. CT spiller i mange forskellige sammenhænge, bl.a. med kvartetten Floating Sofa Quartet.

Clara Tesch er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, folkemusiklinjen.

 

Lene Høst:

sang, slagtøj

 

Sangerinden Lene Høst er uddannet

BA i folkemusik fra Syddansk Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan. Pt. studerer hun som rytmisk kandidat ved Det Jyske Musikkonservatorium. LH har sine rødder solidt plantet i den nordiske folkemusik, men hendes grene breder sig langt over Danmarks grænser til lande som Tanzania, Bulgarien og Brasilien. De seneste år har hun gjort sig bemærket som forsanger i duoen Vingefang, der i 2015 blev nomineret som Årets Nye Talent ved

DMA Folk. LH alsidige stemme har kunnet høres i flere klassiske ensembler bl.a.

Via Artis Konsort.

 

Poul Udbye Pock-Steen:

cembalo, div. blæseinstrumenter

 

Poul Udbye Pock-Steen er en alsidig musiker med uddannelsesmæssig baggrund i kirkeorglet og historiske tangentinstrumenter. PUP er orkesterleder, komponist og arrangør i ensemblet

Via Artis Konsort der igennem de sidste 10 år har gjort sig bemærket med en anderledes formidling af klassisk musik fra middelalder til romantik. PUP har desuden komponeret musik til en række musikdramatiske forestillinger.

PUP har siden 1995 arbejdet professionelt som underviser, musiker, orkesterleder, og producer i Danmark, Spanien og Cuba.